Mijn favorieten

Nieuwbouw DELVERSDUIN Egmond aan den Hoef

Op woensdag 15 november 2017 was er door de gemeente een inloopavond georganiseerd over het voorontwerp bestemmingsplan voor de locatie Delversduin te Egmond aan den Hoef. Dit ambitieuze nieuwbouwplan, gelegen op het terrein waar het voormalige asielzoekerscentrum was gevestigd, is zeer zorgvuldig voorbereid en ziet er dan ook als zodanig uit.

 

In opdracht van ontwikkelaars BPD (voorheen Bouwfonds) en J.P. Ory BV heeft het landschapsarchitectenbureau LA4SALE een verkavelingsplan gemaakt voor 162 woningen. Het wordt een gevarieerde woonwijk met appartementen, eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en een aantal vrije kavels. Er zijn 42 sociale huurwoningen en 23 sociale koopwoningen gepland.

 

In de nieuwe woonwijk wordt rekening gehouden met de ambities van de gemeente Bergen op het gebied van duurzaamheid. Het wordt een gasloze woonwijk waarbij het ook de doelstelling is dat er ‘Nul op de Meter’-woningen worden gebouwd.

Het is de bedoeling dat de nieuwe woningen op een natuurlijke wijze worden verweven in het landschap. Er wordt als het ware een groene overgang gecreëerd van het dorpshart aan de Herenweg naar de duinen. Het plan heeft een dorpse en landschappelijke uitstraling en past bij de maat, schaal en sfeer van Egmond aan den Hoef.

 

Over prijzen en perceeloppervlakte is nog niets bekend; daar is het ook nog te vroeg voor. Inmiddels is er een nieuwe projectleider maar er lopen nog onderzoeken naar de vorige projectleider; het is dus nog niet duidelijk wanneer het plan weer wordt opgepakt. De Gemeente is enthousiast en heeft de ambitie om het op te pakken als de onderzoeken zijn afgerond. Zodra we meer informatie hebben, zullen we die uiteraard met u  delen. 

 

Via onderstaand contactformulier kunt u aangeven geinteresseerd te zijn in de nieuwbouw Delversduin. Zodra er meer bekend is over het plan, zullen wij u hierover informeren.

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring